auguridi.com

Senaste Nyheterna I Ghana

Gabon 1-1 Ghana: Stort slag efter Black Stars' oavgjort resultat på AFCON 2021, Benjamin Tetteh fick rött kort (video)

SPORTER
  • The Black Stars har hållits till oavgjort 1-1 av Panthers of Gabon i sin andra match i AFCON 2021 i Kamerun
  • Stars tog en tidig ledning i den 19:e minuten tack vare ett Dede Ayew-anfall men avbröts i den 82:a minuten
  • Efter domarens visselpipa för att avsluta matchen utbröt ett handgemäng på planen mellan Black Stars och deras gabonesiska motsvarigheter
  • Bråket såg Benjamin Tetteh, en sen avbytare i matchen, få ett rött kort efter att ha slagit en gabonesisk spelare

En stor handgemäng bröt ut efter att Ghana gjorde 1-1 oavgjort mot Gabon i sin andra match vid African Cup of Nations 2021 (AFCON 2021) i Kamerun.

Black Stars mötte Panthers i sin andra match i turneringen i Yaounde fredagen den 14 januari 2022.

Efter att ha förlorat med 1-0 mot Marocko i sin första match behövde Black Stars en vinst för att sätta sitt kvalificeringsöde i egna händer.

Bråk mellan Gabon och Ghana
Bildkälla: @sweet_mother_peace
Källa: Instagram

Men efter att ha tagit en tidig ledning i den 19:e minuten genom ett våldsamt anfall från kaptenen från sidan, Dede Ayew, kvitterade Gaboneserna i den 82:a.

Efter att domaren blåst av sin slutsignal utbröt ett slagsmål mellan Black Stars-spelarna och deras motståndare.

Ghanas spelare hade blivit arga över att Gabon-laget inte återlämnade spel till dem innan deras kvittering. Inför Gabon-målet hade Ghanas Daniel Kyereh gått ner med Baba Rahman som spelade bollen att röra vid.

Men när spelet återupptogs, gav Gabon inte tillbaka bollen till Ghana i en anda av rättvist spel och gick vidare för att göra mål.

I den efterföljande handgemängen fick Ghana-anfallaren Benjamin Tetteh, som var en sen avbytare, ett rött kort för våldsamt uppförande. Han sågs slå en Gabon-spelare.

En video av bråket har delats av Instagram-bloggen Ronnie är överallt :

Ytterligare ett avstängning för Benjamin Tetteh

Medan ett rakt rött kort normalt sett ser en spelare avtjäna två matchers avstängning i en turnering, kommer Benjamin Tetteh sannolikt att bli straffad mer än så.

Enligt sportjournalisten Sheikh Tophic Abdul-Kadir Sienu, som är med Black Stars i Kamerun, är Tettehs uppförande mycket ogillat av CAF och kommer inte att sparas.

'Av min erfarenhet drar varje sådant beteende ofta till sig extra sanktioner förutom det föreskrivna straffet. Det är troligt att Tetteh kommer att få ett extra förbud.
'Om det händer kommer Tettehs turnering praktiskt taget att vara över eftersom han bara kommer att vara berättigad att spela från semifinalen.'

Under tiden, YEN.com.gh tidigare publicerad a video av målet Dede Ayew gjorde mot gaboneserna .

Målet råkar vara det tionde AFCON-målet Dede Ayew har gjort på 23 matcher för Black Stars.